România, în STARE DE RAHAT!


Trecu pe lângă mine un nene, care vorbea la telefon, spunându-i interlocutorului următoarele: „Am reuşit ieri să iau cu 7 lei”. Era vorba despre combustibil... La prima vedere, nu e tragică, dar, în fond, este şocantă, pentru o ţară precum România. Unde totul e pe creştere, conform oficialilor. Acum chiar totul e pe creştere, dar împotriva populaţiei. Un om, sub conducerea celui mai performant preşedinte de după ‚89 (că „înainte era mai bine”), se bucură că a putut să prindă preţul „micuţ” al benzinei. Astea sunt grijile reale ale multor români (e doar un exemplu, pentru că sunt alte zeci de probleme majore).

Ne uităm la TV şi vedem războaiele altora... între un mamut şi un urs, pe scena unui actor. Avem şi noi un război al nostru. A fost mereu pe timp de pace... Războiul statului cu noi, cu armele îndreptate către noi. Un stat incapabil, care ridică din umeri, când e prins cu izmenele în vine. Cică, să mergem să apărăm ţara, în caz de război. Mergem, dar apoi Biserica nu ar trebui să facă slujbe nimanui, pentru că, orice mers la luptă al românilor, nu altceva decât un act de suicid. Iar lu’ Doamne-Doamne nu-i plac sinucigaşii.

Problemele românilor sunt nişte războaie nu doar personale, ci şi ale societăţii. Odată cu noi alegeri (locale, generale, prezidenţiale şi chiar europarlamentare), statul decretează STAREA DE RAHAT. Pentru că în rahat ne bagă pe toţi, în timp ce, în instituţiile publice colcăie „refugiaţii”, care mai uită de „greutăţi” prin vacanţe în insule de lux.

Bomba atomică a lui Putin sau băgarea bărbaţilor în rezervă generală sunt elemente de impact, menite să distragă atenţia. Ştim atât de puţine lucruri despre războiul din Ucraina, însă vedem atât de multe lucruri, în timp ce stăm cu spatele la ale noastre.

E trist că nu avem bărbaţi de stat, adevăraţi lideri. Ne lipseşte, cu adevărat, o Românie bine condusă. Ce a fost în ultimii 32 de ani, e doar o bătaie de joc din partea tuturor partidelor politice, care s-au perindat pe la butoane, a celor văzuţi sau nu.  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Se întâmplă acum - Click îşi face ghidul Tv cu pozele mele.

TV MANIA - 10 ANI!

Un ghid tv care omite "adevarul"